Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Maatwerkcursus lassen - Van Bakel Personeelsdiensten
Thomas van Bakel, Van Bakel Personeelsdiensten

"Summa is heel flexibel"

Beginnend vakman in drie maanden

“Het Summa College heeft voor Van Bakel Personeelsdiensten een cursus lassen op maat gemaakt, specifiek voor de doelgroep en bedrijven waarmee wij werken. 3 maanden lang gaat de cursist 4 dagen per week naar het Summa College. Aan het eind van het traject heeft hij of zij een landelijk erkend diploma van het Nederlands Instituut voor Lastechniek of een praktijkverklaring op hetzelfde niveau. Dit laatste is bedoeld voor mensen zonder startkwalificatie. Inmiddels hebben we een kleine honderd mensen opgeleid en geplaatst. Jong en oud, statushouders, zij-instromers. Over het algemeen mensen die al langer werkloos zijn. Als ze de cursus lassen met succes afronden, garanderen wij minimaal een halfjaar werk.”

De mens achter de cursist

“Het Summa College en Van Bakel Personeelsdiensten hebben een duidelijke taakverdeling bij de cursus lassen. Summa verzorgt de theorie en praktijk. Ook nemen ze de testdag voor hun rekening. Daarin bekijken ze of de kandidaat technische feeling heeft en binnen 3 maanden opgeleid kan worden. Wij treden op als een soort loopbaanbegeleider. Wekelijks spreken we de cursist. Om te kijken hoe het gaat, maar vooral ook om hem te leren kennen. We willen weten uit welk hout hij gesneden is, hoe gemotiveerd hij is, wat zijn interesses zijn. Zodat we kunnen vaststellen bij welk bedrijf hij of zij past. Na plaatsing bij een bedrijf houden we contact. Ook dan is begeleiding belangrijk, zeker bij aanvang. Want de lasser heeft wel een diploma, het is natuurlijk een beginner die nog veel moet leren.”

Flexibiliteit bij cursus lassen

“De samenwerking met het Summa College is goed en prettig. Ze hebben goede docenten, goede apparatuur. Wat vooral fijn is, is de flexibiliteit. Als ik vandaag bel dat ik iemand wil laten testen voor de cursus lassen, dan kan dat vaak binnen een paar dagen geregeld worden. Om de juiste mensen te vinden voor de cursus, kijken we verder dan het cv. Iemand zonder technische ervaring kan privé wél veel met techniek bezig zijn.  Hobby’s en interesses zijn belangrijk. Net zoals het antwoord op de vraag: waarom wil je lasser worden? Lassen is een vak apart, een passie waar iemand zich helemaal op wil storten. Het zijn vakliefhebbers. Die helpen we graag. Want waar een wil is, is een weg.”

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met

Klaas Trienekens
Senior Accountmanager Cursus & Contract
E-mail: klaas.trienekens@summacollege.nl
Telefoon: 06 43 22 83 14

Cursusinformatie

Lassen

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden