Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Het verhaal van het Sondervick College
Studiedag op maat gemaakt voor het Sondervick College

OOP is een belangrijk onderdeel van het onderwijs

"Zowel de inhoud als de vorm spraken aan."

Vergroot zelfbewustzijn en trots. Met dat doel verzorgde Summa & Bedrijf een studiedag op maat voor het onderwijsondersteunend personeel van Sondervick College in Veldhoven. “We zijn ons nu bewuster van het feit dat we een belangrijk onderdeel in het onderwijsproces zijn.”

Bij de ondersteunende diensten van Sondervick werken twintig medewerkers. “Soms leeft het idee dat we op een eilandje werken”, zegt Rudy Timmer, afdelingsleider ICT. “Maar we zijn een belangrijk onderdeel van het onderwijsproces en leveren daardoor een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van leerlingen. De studiedag op maat heeft ons daarvan bewuster gemaakt. En ook dat we trots kunnen zijn op wat we doen. Dat gebeurde via leuke werkvormen.” Zo schreef iedereen per collega op waar hij goed in is en trots op mag zijn. “Ik heb die papiertjes op kantoor hangen”, zegt Léonie de Koning, eerste medewerker Facilitaire zaken. “Het is goed om ze af en toe terug te lezen.”

Fixed versus growth mindset

De studiedag was opgedeeld in drie thema’s: De mindsets van een mens, professioneel handelen en de rol en professionaliteit van ondersteunend personeel binnen een waardevol proces. Léonie vond het interessant om de verschillen tussen een fixed mindset en growth mindset te leren. “Sinds de studiedag op maat kijk ik op die manier naar mensen. Dat helpt om iemand beter te begrijpen en te benaderen. Ik wil er meer over weten en ook meer handvatten krijgen om iemand met een fixed mindset te bewegen naar een growth mindset. Wellicht iets voor een volgende studiedag.”

Goed voor de binding

De studiedag op maat was volgens Rudy ook goed voor de onderlinge binding. “Het is fijn om elkaar in een andere setting te ontmoeten en leren kennen.” Léonie is het met hem eens. “We hebben veel gelachen. Vooral over de verkeerd-om-fiets hebben we nog veel nagepraat. Als je met die fiets naar links stuurt, gaat hij naar rechts, en andersom. Het laat zien dat het niet makkelijk is om dingen anders te doen dan we gewend zijn.”

Fijne trainers

De twee medewerkers kijken terug op een leuke, interessante en leerzame studiedag. “Zowel de inhoud als de vorm spraken aan. Bovendien waren de trainers duidelijk en vertelden ze boeiend.” Volgens hen zijn de doelstellingen bereikt. “De dag heeft zeker geleid tot meer zelfbewustzijn en trots. Als ondersteunend personeel zijn wij belangrijk voor de ontwikkeling van leerlingen op onze school.”

Ben je ook op zoek naar een inspirerende studiedag op maat die aansluit bij je scholingsbehoefte? Wij gaan de uitdaging graag aan!

Ook een studiedag op maat? Kijk hier!
Summa & Bedrijf - Het verhaal van Cassandra Blankers - Cursus VVE
Meer weten?

Neem contact op met

Mark van der Voort

Opleidingsadviseur Onderwijs
Summa & Bedrijf - Mark van der Voort

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden