Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

STAP-regeling

Volg een studie met STAP

Je kunt van de overheid één keer per jaar maximaal 1.000 euro subsidie krijgen voor een opleiding, cursus of training. Deze subsidie heet STAP, dat staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

Werk verandert snel door bijvoorbeeld automatisering en technologie. Dan is het belangrijk om blij te blijven. De overheid stimuleert dat met STAP. Deze regeling komt in de plaats van de belastingaftrek van studiekosten. Door je te scholen, blijf je goed inzetbaar op de arbeidsmarkt. Je blijft dus aantrekkelijk voor je werkgever of vindt makkelijker ander werk.

Welke scholingen komen in aanmerking?

In verband met de regels komen niet alle opleidingen en cursussen van Summa & Bedrijf in aanmerking voor het STAP-budget. Op deze pagina zie je welke van onze opleidingen wél in aanmerking komen.

Hoe werkt het?

  • STAP 1: Je meldt je op onze site aan voor een training, cursus of opleiding. Je krijgt van ons een bewijs dat je je voor een scholing hebt aangemeld.
  • STAP 2: Met dat bewijs ga je naar het STAP-portaal van het UWV. Daar vraag je de subsidie voor de scholing aan.
  • STAP 3: Als UWV je aanvraag goedkeurt, krijg je van ons bericht over het vervolg. Het UWV betaalt de subsidie rechtstreeks aan ons.

Ben er op tijd bij

In 2022 kun je in vijf periodes een aanvraag doen voor de STAP-subsidie. Het budget van de eerste ronde, die op 1 maart begon, was in een paar dagen op. Zorg dus dat je er snel bij bent als de aanvraagperiode opent. De overige vier aanvraagrondes zijn van:

  • 1 mei tot en 30 juni 2022 (je scholing start uiterlijk september 2022)
  • 1 juli tot en met 31 augustus 2022 (scholing start uiterlijk november 2022)
  • 1 september tot en met 31 oktober 2022 (scholing start uiterlijk januari 2023)
  • 1 november tot en met 31 december 2022 (scholing start uiterlijk maart 2023)

Lees meer over de STAP-regeling op de site van de overheid.

Deel deze pagina: