Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Verzorgende IG

Verzorgende IG

De opleiding in het kort
 • Mbo-opleiding
 • niveau 3
 • Werken-leren (bbl)
 • Duur: 2-3 jaar
 • Start: meerdere momenten
Meld je aan
Locatie
 • Summa Zorg & Welzijn
  Willem de Rijkelaan 3, Eindhoven
Download als PDF

Verzorgende IG

Je werkt in de zorg en wilt een volgende stap in je carrière zetten. Of je bent een zij-instromer. Met de opleiding tot verzorgende IG ben jij in staat om mensen goed te verzorgen en te helpen.

In de opleiding leer je wat er nodig is om goede zorg te kunnen geven en medicijnen te kunnen toedienen. Je leert hoe je een zorgplan opstelt en uitvoert. Ook leer je goed samen te werken met collega’s. Je kunt de opleiding ook volgen in combinatie met de opleiding maatschappelijke zorg.

We bieden deze opleiding ook als maatwerktraject voor bedrijven met meerdere medewerkers die zich willen verdiepen in het vakgebied. De inhoud, duur, moeilijkheidsgraad en lestijd en -locatie spreken we samen af.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met

Thomas Engelbregt
E-mail: thomas.engelbregt@summacollege.nl
Telefoon: 06 43 24 79 43

Dit ga je leren

De opleiding bestaat uit modules, zoals basiszorg, anatomie en pathologie, ondersteunen bij de leefomgeving, verpleegtechnisch handelen, mensen met een verstandelijke beperking en palliatieve zorg. Elke module duurt 10 weken.

Verzorgende IG

Goed om te weten

Na de opleiding:

Met je diploma kun je verder leren aan een mbo 4-opleiding, bijvoorbeeld mbo-verpleegkundige, persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen of persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg.

Toelatingseisen:

Om deze opleiding te kunnen volgen, werk je minimaal 20 uur per week bij een erkend leerbedrijf.

Samenwerking met Ontdekdezorg Contactpunt

Heb je interesse in deze opleiding, maar heb je nog geen werkgever? Neem dan contact op met het Ontdekdezorg Contactpunt voor persoonlijk advies over het vinden van een werkgever. Het Ontdekdezorg Contactpunt is voor iedereen in regio Eindhoven en de Kempen, of je nu herintreder, zij-instromer, scholier of al werkzaam bent in de zorg. Samen kijken we welke wegen je kunt bewandelen.

Ontdekdezorg maakt een afspraak met je waarin we samen kijken naar wat een volgende stap kan zijn in jouw zoektocht naar een baan en/of opleiding in zorg en welzijn, en wat je nodig hebt om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. Dat kan bijvoorbeeld een oriëntatie- of informatiebijeenkomst zijn, een gesprek met een loopbaancoach of een meeloopdag bij een organisatie.

Lees hier meer over het Ontdekdezorg Contactpunt.

De opleiding is bedoeld voor:

Mensen die zich willen specialiseren en zij-instromers.

Duur:

2-3  jaar. Je gaat 1 dag per week naar school. De lesdag duurt van 8.30 tot 17.30. Hou rekening met 8 uur per week thuisstudie.

De groepsgrootte is 25 personen.

Kosten:

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt € 730,-. Het lesmateriaal kost ongeveer 500 euro voor de hele opleiding.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

  Deel deze pagina:

  x

  Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

  Aanmelden