Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit

Technicus elektro­technische installaties woning en utiliteit

De opleiding in het kort
 • Mbo-opleiding
 • niveau 4
 • Duur: 2 jaar
 • 1 dag p/w
 • Start: augustus
Meld je aan
Locatie
 • Brainport Industries Campus
  BIC 1, Eindhoven
Download als PDF

Technicus elektro­technische installaties woning en utiliteit

Heb je een mbo-3 diploma eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit en wil je je graag verder ontwikkelen tot technicus? Kies dan voor deze 2-jarige mbo-4 opleiding!  Dankzij deze gedegen studie ben je breder inzetbaar bij je werkgever en heb je goede doorstroommogelijkheden naar een hoger niveau.

Als eerste monteur heb je al veel kennis van energie-installaties, ventilatiesystemen, brandmeld-, alarm- en data-installaties en domotica. In deze opleiding verdiep je je vakkennis. Zo word je verantwoordelijk voor het project, vraagbaak voor monteurs en aanspreekpunt voor opdrachtgevers.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met

Wim van Deurzen
E-mail: wim.vandeurzen@summacollege.nl
Telefoon: +31 6 18 98 85 62

Dit ga je leren

Je krijgt veel praktijklessen van ervaren instructeurs. In de moderne omgeving van Brainport Industries Campus leer je om mensen aan te sturen, te begeleiden en te controleren en projecten tot een goed einde te brengen. Communicatieve vaardigheden krijgen daarbij veel aandacht.

Met je diploma op zak ga je aan de slag bij een elektrotechnisch installatiebedrijf of netwerkbedrijf. Je kunt ook verder leren aan bijvoorbeeld het hbo of de post-mbo opleiding middelbaar installatietechnicus elektrotechniek (MIT-E). Deze post-mbo opleiding is ook te volgen in losse modules.

Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit

Goed om te weten

Duur:

2 jaar. Iedere week heb je een avond les op school en om de 2 weken een hele dag.

Startmoment:

Augustus

Niveau:

Niveau 4

Voor wie:

Technici die zich graag verder willen ontwikkelen.

Toelatingseisen:

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je een mbo-diploma eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit. Je hebt dus al veel voorkennis. Heb je een ander mbo-diploma op niveau 3 en je wilt deze opleiding doen, neem dan contact met ons op.

Je kunt deze scholing alleen volgen als je bij een erkend leerbedrijf werkt. Is jouw werkgever niet erkend of weet je niet of dit het geval is, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Diploma/certificaat

Mbo-diploma niveau 4

Kosten:

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt € 730,-. Daarnaast heb je een laptop nodig en betaal je voor lesmateriaal.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

  Deel deze pagina:

  x

  Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

  Aanmelden