Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Sport & Voeding - Summa & Bedrijf

Sportmassage

De opleiding in het kort
 • Branche-opleiding
 • BMS Branche diploma
 • Start: september 2024
 • Duur: 32 bijeenkomsten
 • Deelnemers: minimaal 12
Meld je aan
Locatie
 • Summa Sport & Vitaliteit
  Vijfkamplaan 4, Eindhoven
Download als PDF

Sportmassage

Sporters kunnen alleen goed presteren als ze deskundige begeleiding krijgen. Na de opleiding Sportmassage ben jij de specialist die daar garant voor staat. Je weet alles van een effectieve en aangename sportmassage, maar ook van het voorkomen en behandelen van blessures.

Natuurlijk hoef je je werkterrein niet te beperken tot sporters: iedereen heeft baat bij een goede massage. Met het diploma sportmassage kun je dus een gevarieerde werkkring opbouwen en naast sportmassages ook relaxerende behandelingen aanbieden.

Meer weten?

Stuur voor meer informatie een e-mail naar sport-voeding@summaenbedrijf.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Dit ga je leren

Anatomie

Hoe is het menselijk lichaam opgebouwd? Je leert de verschillende onderdelen van het lichaam, waarbij de nadruk ligt op botten, gewrichten en spieren.

Fysiologie

Hoe werkt het menselijk lichaam? We nemen je mee op reis door het menselijk lichaam: van de cel tot en met de orgaanstelsels. We koppelen de fysiologie direct aan de praktijk van de sportmasseur. Want een massage voelt lekker, maar waarom? Je leert te verklaren wat je doet en wat er met het lichaam gebeurt. Dat geeft zelfvertrouwen en vertrouwen aan je cliënten.

Theorie van de praktijk

Hoe bestrijd je kramp, hoe leg je een tape of bandage aan? Deze en andere technieken leer je in dit onderdeel. Aan de orde komen ook behandelmethoden die niet direct bij de sportmasseur horen, zoals kinesiotaping.

De praktijk

Je leert handgrepen; we stimuleren je om die zoveel mogelijk vast te leggen (in woord, foto en/of video). De docenten helpen je daarbij. Zo leer je snel en heb je je eigen ‘massagehandgrepen-boek’ waarop je kunt terugvallen. In het onderdeel sportverzorging leer je volgens de laatste trends hoe je het beste kunt handelen bij sporttrauma’s. Je leert hier ook preventieve technieken, zoals tape- en bandageconstructies voor revaliderende sporters.

Na de opleiding

Na het behalen van het examen ben je gecertificeerd sportmasseur volgens het branchemerk Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche (BMS).

Je bent in staat kritisch te kijken naar vraagstukken en op basis van kennis en kunde een behandeling te doen of door te verwijzen naar een therapeut. We stimuleren je om proactief te werk te gaan. Dit vraagt wat meer studie en creativiteit van je, maar uiteindelijk pluk je daar zelf de vruchten van. Na de opleiding weet je namelijk voor elke situatie een passende oplossing te bedenken.

Sport & Voeding - Summa & Bedrijf

Goed om te weten

De kosten voor dit trainingstraject bedragen:

€ 1.350,-.

Dit is exclusief de verplichte lesmap van € 89,- en het verzorgingspakket van € 79,50
Daarnaast dient het examen individueel ingekocht te worden waarbij rekening gehouden moet worden met minimaal kosten van € 245,- afhankelijk van de keuze die gemaakt wordt met betrekking tot tijdstip en samenvoegen van examens.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Diploma/certificaat:

ESPO diploma Sportmassage.

Duur:

De opleiding bestaat uit 32 bijeenkomsten van 3 uur, waarvan 12 theorie- en 20 praktlijklessen. Per bijeenkomst moet je rekening houden met 4 tot 6 uur zelfstudie.

Vooropleidingseisen:

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen. Iedereen die geïnteresseerd is in sportmassage kan deelnemen.

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

  Deel deze pagina:

  x

  Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

  Aanmelden