Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Pedagogisch medewerker

Pedagogisch medewerker kinder­opvang

De opleiding in het kort
 • Mbo-opleiding
 • niveau 3
 • Werken-leren (bbl)
 • Duur: 3 jaar
 • Start: Augustus
 • Incompany mogelijk
Meld je aan
Locatie
 • Summa Onderwijs & Opvoeding
  Willem de Rijkelaan 3, Eindhoven
Download als PDF

Pedagogisch medewerker kinderopvang

Je werkt al een tijd in de kinderopvang of gaat (bijvoorbeeld als zij-instromer) via een leerwerkplek aan de slag in de sector. Hoe dan ook, je wilt graag je diploma halen.

Dan is deze opleiding geknipt voor jou! In de opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang leer je hoe je kinderen uitdaagt en stimuleert in hun ontwikkeling. Je leert goed naar de behoeftes van de kinderen te kijken en past daar je begeleiding op aan. Ook staat communicatie en advies richting ouders en verzorgers centraal.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met het Contactpunt van de branche Onderwijs & Opvoeding via onderwijs-opvoeding@summaenbedrijf.nl.

Dit ga je leren

Naast theoretische verdieping in verschillende vakken, zoals pedagogiek, ontwikkelingspsychologie en didactiek, besteden we aandacht aan professionaliteit en actieve communicatie. Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken om je te specialiseren of juist breder op te leiden. Ook kun je in de avonduren deelnemen aan de keuzedelen babyspecialist en VVE. Hiervoor ontvang je een landelijk erkend certificaat. Aan deze keuzedelen zijn extra kosten verbonden.

Summa & Bedrijf - Autismebelevingscircuit

Goed om te weten

Na de opleiding:

Met je diploma kun je verder leren aan een niveau 4-opleiding, bijvoorbeeld gespecialiseerd
pedagogisch medewerker. We adviseren om dit te doen, vanwege de nieuwe regelgeving/eisen in de kinderopvang. Met je mbo-3 diploma op zak, kun je deze opleiding in 1 jaar afronden.

Toelatingseisen:

Je kunt deze scholing alleen volgen als je bij een erkend leerbedrijf werkt. Is jouw werkgever niet erkend of weet je niet of dit het geval is, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

De opleiding is bedoeld voor:

Kinderopvangmedewerkers die zich graag verder willen ontwikkelen.

Duur:

De opleiding duurt 3 jaar, je gaat 1 dag per week naar school. Afhankelijk van je (voor)opleiding/werkervaring en mogelijkheden op je werk kun je de opleiding in 2 jaar afronden.

De lesdag is op dinsdag van 12.45 – 20.00 uur. Voor zelfstudie moet je rekenen op 1 dag per week. De keuzedelen babyspecialist en VVE zijn op dinsdag-, woensdag of donderdagavond.

Kosten:

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt € 730,-. Voor leermiddelen/boeken moet je rekenen op 200 tot 300 euro.

Aan de keuzedelen babyspecialist en VVE (landelijke erkenning) zijn extra kosten verbonden.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

  Deel deze pagina:

  x

  Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

  Aanmelden