Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Mechanisch Operator B

Mechanisch operator B

De opleiding in het kort
 • Mbo-opleiding
 • niveau 3
 • Start: doorlopend
Meld je aan
Locatie
 • Brainport Industries Campus
  BIC 1, Eindhoven
Download als PDF

Mechanisch operator B

Je werkt al in de procesindustrie, bent zij-instromer of herintreder. Hoe dan ook, je vindt het leuk om met installaties te werken en wilt je diploma mechanisch operator halen. Dan is deze opleiding iets voor jou. Als mechanisch operator leer je het complete productieproces kennen. Je bedient, bewaakt en onderhoudt de apparatuur. Je maakt gerichte storingsanalyses en begeleidt en instrueert collega’s bij de productiewerkzaamheden en bij de productieplanning.

Dit is een opleiding op maat. Dit betekent dat we naar jouw wensen en de wensen van je leerbedrijf kijken. De lesstof is afgestemd op jouw bedrijf. Het praktijkdeel voer je uit op jouw machines. En de lestijden houden rekening met je dienst. Daardoor is de studie goed te combineren met een baan in ploegendienst.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met

Lilian Lammers
E-mail: lilian.lammers@summaenbedrijf.nl
Telefoon: 06 15 07 16 43

Dit ga je leren

Je krijgt les van ervaren, praktijkgerichte docenten. In de moderne omgeving van Brainport Industries Campus leer je zelfstandig eenvoudige (deel)processen en installaties inregelen, bedienen en bewaken. Ook leer je om storingsanalyses te maken.

Met dit diploma kun je aan de slag in onder meer de branches food en feed, metaal, textiel, kunststoffen, recycling, farmacie, keramiek en elektronica. Met je diploma op zak kun je ook een vervolgopleiding voor operators op niveau 4 (operator C) in 2 jaar halen.

Summa & Bedrijf - Mechanisch Operator B

Goed om te weten

Duur:

De opleiding duurt 2,5 jaar. Heb je al een operator A diploma, dan kun je het diploma in 1 jaar halen. Je krijgt wekelijks les op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt kiezen voor klassikale lessen, die vanaf september plaatsvinden in Eindhoven. Je kunt ook kiezen voor een startmoment dat jou uitkomt en begeleid leren in een open leercentrum (OLC) in Eindhoven, Nijmegen, Venlo en Weert.

Studiebelasting:

Iedere week ga je 5 uur naar school. Daarnaast moet je rekenen op 4 tot 6 uur zelfstudie.

Startmoment:

Doorlopend

Voor wie:

Mensen die met machines (willen) werken en graag een diploma willen halen.

Toelatingseisen:

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je een

 • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
 • diploma mbo niveau 2.

Ook werk je bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan helpen we je om een geschikte leerwerkplek te vinden. Je gaat zelf op zoek. Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Diploma/certificaat:

Mbo-diploma niveau 3

Kosten:

Vanaf € 5.300 ,-.  Deze opleiding valt voor veel werkgevers onder de subsidie praktijkleren. Meer hierover lees je op www.rvo.nl.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

  Deel deze pagina:

  x

  Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

  Aanmelden