Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Leidinggevende team / afdeling / project

De opleiding in het kort
 • mbo-opleiding
 • niveau 4
 • Duur: 40 lesweken
 • 1 dag per week school
 • Start: doorlopend, in overleg
Meld je aan
Locatie
 • Summa Veiligheid
  Furkapas 4, Eindhoven
Neem contact op Download als PDF

Leidinggevende team/afdeling/project

Door middel van dit maatwerktraject kunnen werknemers uit alle mogelijke werkvelden die nu op een niveau 3 functioneren als leidinggevende doorstromen naar niveau 4. De opdrachtgever heeft verregaande invloed op de inhoud en het programma, en daarmee de kosten.

Vakmanschap in beveiliging 

Als leidinggevende zorg je dat je medewerkers hun werk goed kunnen doen. Je creëert als verantwoordelijke een prettige en veilige werksituatie. Je draagt bij aan het personeelsbeleid en adviseert bij de werving en selectie. Tijdens deze 1-jarige opleiding krijg je specialistische kennis op het gebied van bedrijfsvoering, leidinggeven en management. Er wordt veel van je denkvermogen gevraagd. Als je dat juist de uitdaging vindt, is dit de opleiding voor jou.

Les op school of incompany

De opleiding kan plaatsvinden op de schoollocatie van Summa Veiligheid of op locatie(s) van de opdrachtgever.

Dit ga je leren

Het programma wordt samengesteld op basis van de specifieke wensen en eisen van de opdrachtgever. Onderdelen van het programma kunnen zijn:

 1. Werkzaamheden plannen en verdelen
 2. Medewerkers aansturen
 3. Voortgang werkuitvoering bewaken
 4. Communicatie
 5. Administratie
 6. Bedrijfsvoering
 7. Management
 8. Vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap

Met je diploma Leidinggevende niveau 4 kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie in de beveiliging. Je kunt ook doorstromen naar een opleiding op hbo-niveau, bijvoorbeeld Integrale veiligheidskunde.

Goed om te weten

Toelatingseisen:

Je wordt opgeleid tot specialist in je eigen vakgebied. Daarom kun je in 1 jaar het niveau 4 diploma Leidinggevende behalen. Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal een mbo-diploma niveau 3 nodig.

Je kunt deze scholing alleen volgen als je bij een erkend leerbedrijf werkt. Is jouw werkgever niet erkend of weet je niet of dit het geval is, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag. Werk je nog niet bij een leerbedrijf, houd er dan rekening mee dat je door de politie gescreend wordt voordat je bij je leerbedrijf kunt starten.

Diploma/certificaat:

Bij goed gevolg ontvangen deelnemers het mbo-diploma Leidinggevende team/afdeling/project niveau 4.

Kosten:

De opleiding wordt altijd op maat in overleg met de opdrachtgever vormgegeven. Vooraf worden de kosten van dit maatwerktraject besproken. Deze zijn altijd inclusief het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor mbo-4 opleidingen voor het dan geldende schooljaar.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Deel deze pagina: