
Leidinggevende keuken
Leidinggevende keuken
Een professionele keuken hectisch? Voor jou als leidinggevende niet. Jij hebt alles onder controle, verdeelt de taken en stuurt je collega’s aan. Natuurlijk gebruik je jouw kennis en ervaring ook bij de bereiding van gerechten. Uiteindelijk ben jij mede verantwoordelijk voor de kwaliteit van de maaltijden en de hygiëne in de keuken.
Je leert praktijkgericht over bijvoorbeeld het maken van een afdelingsplan, personeelsplanning en personeelsontwikkelingsplan. Het werven, selecteren, aansturen en begeleiden van medewerkers hoort er ook bij, evenals lessen over begroting, inkoop en budgetten.
Als toonaangevende opleiding in Zuid-Nederland bieden we veel gastlessen vanuit het bedrijfsleven aan.
Dit ga je leren
- Op hoog niveau bereiden van gerechten
- Aansturen keukenbrigade
- Voorraadbeheer
- Inkoop producten en administratie
- Vernieuwen en verbeteren recepten
- Menusamenstelling
- Kwaliteitsborging
- Leidinggeven
- Communicatie
- Afdelingsplan en personeelsplan maken
- Budgetbewaking
- Functioneringsgesprekken
- Rapporteren aan de ondernemer
De opleiding vergroot je leidinggevende kwaliteit in de keuken. Met je diploma kun je doorgroeien tot leidinggevende in kleine en grote keukens. Je kunt na deze opleiding ook doorstromen naar het hbo, bijvoorbeeld de Hogere Hotelschool of de Lerarenopleiding Hogere Hotelschool.

Goed om te weten
Toelatingseisen:
Er zijn verschillende mogelijkheden om te kunnen worden toegelaten tot opleidingen binnen het mbo; voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Een diploma van de middelbare school en een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar 4 op de havo kunnen al voldoende zijn, mits er voldoende kookervaring aanwezig is. Omdat iedereen een eigen leertraject heeft doorlopen zullen in een persoonlijk gesprek jouw mogelijkheden worden besproken.
Heb je een diploma Zelfstandig werkend kok niveau 3? Dan is er de mogelijkheid om in 1 jaar leidinggevende te worden.
Je kunt deze scholing alleen volgen als je bij een erkend leerbedrijf werkt. Is jouw werkgever niet erkend of weet je niet of dit het geval is, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.
Diploma/certificaat:
Mbo-diploma niveau 4
Kosten:
Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 654 euro. Voor het volgen van de opleiding moet je in het bezit zijn van werkkleding (koksbuis, pantalon, haltersloof, koksmuts), veiligheidsschoenen en een laptop.
Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.
Bel mij
Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug