Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

HACCP voor leidinggevenden

HACCP & Allergenen

De opleiding in het kort
  • Training/cursus
  • Start: flexibel
  • Duur: 1 dag
  • Groepsgrootte: max. 10 personen
  • Incompany mogelijk!
Aanmelden
Locatie
  • Summa Horeca & Hospitality
    Sterrenlaan 10, Eindhoven
Download als PDF

HACCP & Allergenen

Elk bedrijf dat voedsel verstrekt is wettelijk verplicht om aantoonbaar voedselveilig te werken. Bijna alle bedrijven in Nederland doen dat via de Hygiënecode. In deze training leer je waaraan jouw bedrijf moet voldoen.

Er zijn verschillende varianten; die van defensie en de zorg zijn bijvoorbeeld strenger dan die van de horeca. Je leert waar je als bedrijf of instelling op moet letten en hoe de NVWA te werk gaat.

Ook leer je alles over de 14 allergenen waar je gasten ziek van kunnen worden. Het is wettelijk verplicht correcte informatie te verschaffen als de consument hier om vraagt. Wat is een allergie eigenlijk, hoe komen ze in het eten en wat kun je doen als iemand een heftige reactie vertoont?

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met

Rémy Dekker
E-mail: remy.dekker@summacollege.nl
Telefoon: 06 38 21 48 71

Dit ga je leren

  • Wet- en regelgeving aangaande de Hygiënecode & allergenen;
  • Hoe de HACCP-systematiek te beheersen?;
  • De valkuilen per bedrijfsproces;
  • Tips om aan de wet te voldoen;
  • De 14 allergenen;
  • Mogelijke reacties en hoe te handelen;
  • Waar komen de allergenen vaak in terug?;
  • Bewustwording van gevaren (kruisbesmetting).

Na de cursus ben je in staat om gasten correct te adviseren over allergenen en voldoet je bedrijf aan de eisen voor voedselveiligheid.

HACCP

Goed om te weten

De kosten bedragen:

€ 159,- inclusief lesmateriaal.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

De cursus is interessant voor:

professionals die met eten en drinken te maken hebben, uit branches zoals de horeca, bedrijfs- of partycatering, bezorging, zorg en welzijn (ziekenhuizen,  verzorgingstehuizen, seniorenwoningen) en sportverenigingen.

Diploma/certificaat:

Aan het eind van de dag krijgt u een toets en ontvangt u een bewijs van deelname.

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Deel deze pagina: