Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Haarstylist

De opleiding in het kort
 • Mbo-opleiding
 • niveau 3
 • BBL Opleiding
 • Duur: 2 jaar
 • 1,5 dag per week school
 • Start: augustus, januari
Aanmelden
Locatie
 • Beauty & Lifestyle
  Sterrenlaan 4 en 6, Eindhoven
Download als PDF

Haarstylist

In een kapsalon ben jij op je plek. Elke klant die de deur van de salon opent, zie je als een nieuwe uitdaging. Je voert een haar- en hoofdhuiddiagnose uit en adviseert de klant over een nieuw kapsel. Daarvoor kijk je naar gezichtsvormen, karakter en kleuren. En naar trends en nieuwe technieken. Ook adviseer je over haarverzorging en producten. Samen met je collega’s zorg je voor een gezellige sfeer. Daarbij voel je haarfijn aan of je klant een praatje met je wil maken.

In leerjaar 2 kies je je specialisatie: Haarstylist dame of Haarstylist heer.

Dit ga je leren

Op school leer je de fijne kneepjes van het kappersvak: knippen, snijden, föhnen, stylen, permanenten, watergolven en verven. Je leert dat een andere haarkleur een enorm verschil kan maken, maar ook dat sommige mensen allergisch zijn voor haarverf en kleurspoelingen. Daar let je op bij je advies. Ook leer om goed samen te werken en je collega’s aan te sturen.

Goed om te weten

Duur:

Op school volg je iedere week 1,5 dag theorie-onderwijs. In leerjaar 2 kies je je specialisatie: Haarstylist dame of Haarstylist heer.

Startmomenten:

Augustus en januari

Toelatingseisen:

Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig:

 • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
 • diploma mbo niveau 2.

Je kunt deze scholing alleen volgen als je bij een erkend leerbedrijf werkt. Is jouw werkgever niet erkend of weet je niet of dit het geval is, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Diploma/certificaat:

Mbo 3 diploma.

Kosten:

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 654 euro. Daarnaast heb je een laptop nodig en betaal je voor lesmateriaal.

Overige onderwijsbenodigdheden

Basisuitrusting school
De opleidingen van Summa Beauty & Lifestyle bestaan voor een groot gedeelte uit praktijklessen. De basisuitrusting (producten en gereedschappen/materialen) die je nodig hebt om deze lessen te volgen worden door het Summa College ter beschikking gesteld.

Vrijwillig aan te schaffen onderwijsbenodigdheden
Het is handig om ook zelf een deel van deze materialen in huis te hebben, zodat je ook thuis en op het stagebedrijf kunt oefenen aan je vakvaardigheden. In samenwerking met onze leveranciers hebben we hiervoor een aantal pakketten samengesteld. Het Summa College bepaalt de specificaties, maar je mag zelf kiezen waar je de onderwijsbenodigdheden koopt. Je vindt in jouw leermiddelenlijst op mbowebshop.nl precies welk pakket je nodig hebt. In juni ontvang je hierover een e-mail.

Voor het eerste leerjaar:

Voor tweede leerjaar:

Voor het derde leerjaar:

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

  Deel deze pagina:

  x

  Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

  Aanmelden