Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Onderwijsassistent

Gespeciali­seerd pedagogisch medewerker

De opleiding in het kort
 • Mbo-opleiding
 • niveau 4
 • Werken-leren (bbl)
 • Duur: 1-3 jaar
 • Start: Augustus
 • Incompany mogelijk
Meld je aan
Locatie
 • Summa Onderwijs & Opvoeding
  Willem de Rijkelaan 3, Eindhoven
Download als PDF

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Je werkt al een tijd in de kinderopvang of gaat (bijvoorbeeld als zij-instromer) via een leerwerkplek aan de slag in de sector. Hoe dan ook, je wilt je graag ontwikkelen en je diploma gespecialiseerd pedagogisch medewerker halen.

In deze opleiding leer je hoe je kinderen uitdaagt en stimuleert in hun ontwikkeling. Je leert goed naar de behoeftes van de kinderen te kijken en past daar je begeleiding op aan. Ook leer je om goed te communiceren met ouders en verzorgers, om je werk goed te organiseren en collega’s te adviseren. In de opleiding is ook aandacht voor beleid en coördinatie.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met het Contactpunt van de branche Onderwijs & Opvoeding via onderwijs-opvoeding@summaenbedrijf.nl.

Dit ga je leren

Naast theoretische verdieping in verschillende vakken, zoals pedagogiek, ontwikkelingspsychologie en didactiek, besteden we aandacht aan professionaliteit en actieve communicatie. Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken om je te specialiseren of juist breder op te leiden. Ook kun je in de avonduren deelnemen aan de keuzedelen babyspecialist en VVE. Hiervoor ontvang je een landelijk erkend certificaat. Aan deze keuzedelen zijn extra kosten verbonden.

Summa & Bedrijf - Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Goed om te weten

Na de opleiding:

Met je diploma kun je verder leren aan een hbo-opleiding.

Toelatingseisen:

Je kunt deze scholing alleen volgen als je bij een erkend leerbedrijf werkt. Is jouw werkgever niet erkend of weet je niet of dit het geval is, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

De opleiding is bedoeld voor:

Pedagogisch medewerkers die zich graag vakinhoudelijk en organisatorisch willen ontwikkelen en zij-instromers.

Duur:

De opleiding duurt 3 jaar, je gaat 1 dag per week naar school. Afhankelijk van je (voor)opleiding/werkervaring en mogelijkheden op je werk kun je de opleiding in 2 jaar afronden. Bezit je het diploma pedagogisch medewerker niveau 3, dan duurt de opleiding slechts 1 jaar.

De lesdag is op dinsdag is van 12.45 – 20.00 uur. Voor zelfstudie moet je rekenen op 1 dag per week.

De 1-jarige opleiding voor gediplomeerde pedagogisch medewerkers is op woensdag van 12.45 – 20.00 uur.

De keuzedelen babyspecialist en VVE zijn op dinsdag-, woensdag of donderdagavond.

Kosten:

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 654 euro. Voor leermiddelen/boeken moet je rekenen op 200 tot 300 euro. Aan de keuzedelen babyspecials en VVE (landelijke erkenning) zijn extra kosten verbonden.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

  Deel deze pagina:

  x

  Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

  Aanmelden