Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties

Eerste monteur service en onderhoud werktuig­kundige installaties

De opleiding in het kort
 • Mbo-opleiding
 • niveau 3
 • Duur: 2 tot 3 jaar
 • 1 dag p/w
 • Start: augustus
Meld je aan
Locatie
 • Brainport Industries Campus
  BIC 1, Eindhoven
Download als PDF

Eerste monteur service en onderhoud werktuig­kundige installaties

Wil jij je ontwikkelen tot eerste monteur service en onderhoud aan werktuigkundige installaties en apparatuur? Tot een veelzijdig vakman die collega’s begeleidt? Dankzij deze gedegen opleiding ben je breder inzetbaar bij je werkgever en heb je goede doorstroommogelijkheden naar een hoger niveau.

In deze opleiding leer je om storingen aan werktuigkundige installaties op te lossen. Denk aan gas-, water- of cv-installaties. Maar ook kleine luchtbehandelings-, warmteterugwin- en klimaatinstallaties kennen geen geheimen voor jou. Je onderzoekt wat het probleem is en repareert en vervangt onderdelen. Je controleert je werk, test het systeem en stelt de installatie opnieuw in bedrijf. Je werkt snel en vooral ook veilig.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met

Jan van Nunen
E-mail: jan.vannunen@summacollege.nl
Telefoon: +31 6 31 67 55 24

Dit ga je leren

Je krijgt veel praktijklessen van ervaren instructeurs. In de moderne omgeving van Brainport Industries Campus leer je alles over de installaties, de voorschriften ervoor en de onderdelen. Ook leer je wat je met regeltechniek kunt doen om ruimtes te verwarmen. Daardoor kun je tijdens je werk goed advies geven over de installatie en verbeteringen uitvoeren.

Met je diploma op zak kun je aan het werk bij een gasservicebedrijf of onderhoudsbedrijf. Verder leren kan ook. Je kunt bijvoorbeeld een schakelcursus volgen voor werkvoorbereider installatietechniek.

Eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties

Goed om te weten

Duur:

2 tot 3 jaar, afhankelijk van je vooropleiding. Je gaat 1 dag in de week naar school. Als je ouder bent dan 21 jaar, kun je de lessen ook op zaterdag volgen.

Startmoment:

Augustus

Niveau:

Niveau 3

Voor wie:

Technici die zich graag verder willen ontwikkelen, zij-instromers en herintreders.

Toelatingseisen:

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je een

 • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
 • diploma mbo-niveau 2

Je kunt deze scholing alleen volgen als je bij een erkend leerbedrijf werkt. Is jouw werkgever niet erkend of weet je niet of dit het geval is, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Diploma/certificaat

Mbo-diploma niveau 3

Kosten:

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt € 730,-. Daarnaast heb je een laptop nodig en betaal je voor lesmateriaal.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

  Deel deze pagina:

  x

  Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

  Aanmelden