Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Eerste monteur mechatronica

Eerste monteur mechatronica

De opleiding in het kort
 • Mbo-opleiding
 • niveau 3
 • Duur: 2 tot 3 jaar
 • 1 dag p/w
 • Start: augustus
Meld je aan
Locatie
 • Brainport Industries Campus
  BIC 1, Eindhoven
Download als PDF

Eerste monteur mechatronica

Met de opleiding tot eerste monteur mechatronica ontwikkel je je in het onderhoud en repareren aan mechatronische machines. Dankzij deze gedegen opleiding ben je breder inzetbaar bij je werkgever en heb je goede doorstroommogelijkheden naar een hoger niveau.

In de opleiding leer je om complexe machines te bouwen uit verschillende onderdelen. Je test de machine en zorgt voor het installeren, afregelen en onderhoud ervan. Veiligheid staat daarbij voorop. Je leert om het werk te plannen en organiseren, de voortgang te bewaken en te overleggen over het werk dat gedaan moet worden.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met

Ruud van Melis
E-mail: r.vanmelis@summaenbedrijf.nl
Telefoon: 06 31 77 03 23

Dit ga je leren

Je krijgt veel praktijklessen van ervaren instructeurs. In de moderne omgeving van Brainport Industries Campus ga je onder meer aan de slag met CAD-tekenen, pneumatiek, montage/onderhoud, besturingstechniek en regeltechniek. Er is ook veel aandacht voor plannen, organiseren en communiceren.

Met je diploma op zak kun je gaan werken in de machine-industrie en apparatenbouw. Je kunt ook verder leren, bijvoorbeeld aan de niveau 4-opleiding technicus mechatronicasystemen of technicus elektrotechnische systemen.

Eerste monteur mechatronica

Goed om te weten

Duur:

2 tot 3 jaar, je gaat 1 dag in de week naar school. Met een mbo-diploma monteur mechatronica (niveau 2) of gelijkwaardig kun je de opleiding in 2 jaar afronden.

Voor wie:

Technici die zich graag verder willen ontwikkelen, zij-instromers en herintreders.

Toelatingseisen:

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je een

 • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
 • diploma mbo-niveau 2

Je kunt deze scholing alleen volgen als je bij een erkend leerbedrijf werkt. Is jouw werkgever niet erkend of weet je niet of dit het geval is, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Kosten:

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt € 730,-. Daarnaast heb je een laptop nodig en betaal je voor lesmateriaal.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

  Deel deze pagina:

  x

  Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

  Aanmelden