Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Constructie- en plaatwerktechnoloog

Constructie- en plaat­technoloog

De opleiding in het kort
 • Mbo-opleiding
 • niveau 4
 • Duur: 2 jaar
 • 1 dag p/w
 • Start: september
Meld je aan
Locatie
 • Brainport Industries Campus
  BIC 1, Eindhoven
Download als PDF

Constructie- en plaat­technoloog

Je hebt een mbo-diploma allround constructiewerker of allround plaatwerker op mbo-niveau 3 en wilt je verder ontwikkelen. Dan zit je met deze opleiding goed! Je leert meer over de verschillende machines en materialeneigenschappen en krijgt via methodisch ontwerpen inzicht in verbetertrajecten die je binnen je bedrijf kunt uitvoeren. Je wordt opgeleid tot specialist op de werkvloer. Daarmee vergroot je je waarde voor je werkgever en je eigen waarde op de arbeidsmarkt.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met

Klaas Trienekens
Senior Accountmanager Cursus & Contract
E-mail: klaas.trienekens@summacollege.nl
Telefoon: 06 43 22 83 14

Dit ga je leren

In de moderne omgeving van Brainport Industries Campus ga je onder meer aan de slag met technisch tekenen in Inventor en verbetermethodes als Lean en Quick Response Manufacturing (QRM). Ook krijg je lessen in moderne verbindings- en nabewerkingstechnieken, zoals bijvoorbeeld de lasrobot, laserlassen, lijmen en schuren.

In gastlessen vertellen technici uit het bedrijfsleven hun visie op de toekomst van techniek en over de manier waarop zij met de nieuwste technieken werken. Die technieken ga je ook bij een aantal bedrijven bekijken.

Met je diploma op zak kun je doorstromen naar een hbo-opleiding.

(Allround) Constructiewerker

Goed om te weten

Duur:

2 jaar, je gaat 1 dag in de week naar school

Startmoment:

September

Niveau:

Niveau 4

Voor wie:

Technici die zich graag verder willen ontwikkelen.

Toelatingseisen:

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je een diploma allround constructiewerker of allround plaatwerker, mbo-niveau 3.

Je kunt deze scholing alleen volgen als je bij een erkend leerbedrijf werkt. Is jouw werkgever niet erkend of weet je niet of dit het geval is, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Diploma/certificaat

Mbo-diploma niveau 4.

Kosten:

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt € 730,-. Daarnaast heb je een laptop nodig en betaal je voor lesmateriaal.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Bel mij

Heb je een gerichte vraag? Vul het formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

  Deel deze pagina:

  x

  Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

  Aanmelden