Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Veiligheid - Summa & Bedrijf

Boa Basis­bekwaamheid

De opleiding in het kort
  • training/cursus
  • Opleiding op maat
  • Duur: 18 dagdelen
  • Start bij minimaal 15 deelnemers

* Neem contact met ons op!

Locatie
  • Summa Veiligheid
    Furkapas 4, Eindhoven
Neem contact op Download als PDF

Boa Basis­bekwaamheid

Wil je bij een gemeente aan de slag als buitengewoon opsporingsambtenaar (boa)? Dan is deze cursus geknipt voor je. In 18 dagdelen bereiden we je voor op je toekomstige werk als boa. Je maakt kennis met de Nederlandse wetgeving en de begrippen en definities die daarbij horen. Ook leer je om verbaliserend op te treden, een bekeuringsgesprek te voeren en om een combibon op de juiste manier op te maken. Na afloop van de cursus ben je klaar voor het examen van Exameninstelling Toezicht en Handhaving (ExTH). Dit bestaat uit een theorie-examen Rechtskennis van 50 meerkeuzevragen en een praktijkexamen Gespreks- en benaderingstechnieken.

Na afloop van de cursus ben je klaar voor het examen van Exameninstelling Toezicht en Handhaving (ExTH). Dit bestaat uit een theorie-examen Rechtskennis van 50 meerkeuzevragen en een praktijkexamen Gespreks- en benaderingstechnieken.

Dit ga je leren

De theorie krijg je in klassikale lessen. Via presentaties, praktijkvoorbeelden en een digitale leeromgeving leer je diverse wetsartikelen uit het Wetboek van Strafrecht en het Wetboek van Strafvordering. Ook het politieke systeem, het rechtssysteem en de diverse bevoegdheden komen uitgebreid aan bod.

Tijdens de praktijklessen gaan we dieper in op het schrijven van een combi-bon (via een stappenplan), de manier waarop je het gesprek voert, welke zaken je moet vermelden in verband met het juridisch kader en hoe de je de combibon verder afwerkt.

Veiligheid - Summa & Bedrijf

Goed om te weten

Duur:

4 uur per dagdeel. Hou rekening met ongeveer 6 uur per week thuisstudie.

Voor:

Aspirant-handhavers.

Kosten:

De kosten bedragen:

  • € 950,- exclusief examenkosten en onderwijsleermiddelen (NIVOO lesboek, werkboek GBT, theorie rechtskennis inclusief digitaal leerplein)’;
  • € 78,-, examens EXTH: theorie Rechtskennis;
  • € 178,-, praktijkexamen Gespreks- en benaderingstechnieken.

Opleidingen van het Summa College en door het Summa College beschikbaar gestelde lesmaterialen zijn vrijgesteld van btw. Lees meer over opleidingskosten.

Diploma / certificaat

Je sluit deze cursus af met een examen van Exameninstelling Toezicht en Handhaving (ExTH). Slaag je, dan ontvang je een certificaat van de ExTH.

Deel deze pagina: