Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Het verhaal van Karin Broeders
Karin Broeders, docent bij het Summa College

"Dit heeft me de ogen geopend."

Het autismebelevingscircuit is een eyeopener, zegt docent Karin Broeders. “Door het circuit kan ik me veel beter verplaatsen in studenten met een autismespectrumstoornis.”

“We hebben regelmatig een of meerdere studenten in de klas met een autismespectrumstoornis (ASS). Om hen beter te begrijpen, hebben we met het team het autismebelevingscircuit in huis gehaald. De opdrachten laten je zien hoe het in het hoofd van iemand met ASS werkt. Dat is een hele beleving. Het heeft me de ogen geopend.”

Chaos

“Een van de oefeningen was bijvoorbeeld: houd je evenwicht op een wankel element, terwijl je een spelletje doet waarbij je een balletje door een doolhof naar een gaatje leidt. Ondertussen praat iemand tegen je aan en hoor je op een koptelefoon een verhaaltje over een konijn. Chaos! Je krijgt zoveel prikkels, dat is gewoon frustrerend. Zo kan een student met ASS een klas dus ervaren. Ik kan me nu beter in zijn situatie verplaatsen en er daardoor beter rekening mee houden, bijvoorbeeld door voor een rustige en veilige omgeving te zorgen.”

Karin Broeders is docent bij het Summa College.

We horen graag van je

Met een opleiding werken aan jezelf?

Karin van Weert

Opleidingsadviseur Kinderopvang
Karin van Weert

Mark van der Voort

Opleidingsadviseur Onderwijs
Summa & Bedrijf - Mark van der Voort

Martijn van der Linden

Teamleider Maatwerk & Contract
Neem contact op met Martijn van der Linden