Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Het verhaal van Doraine Pulley
Van overblijfmoeder naar docent

"Ik ben trots op hoe ik me ontwikkeld heb."

"Ik heb soms gedacht: ik stop ermee, maar ik heb vol­­­gehouden."

Ook binnen het Summa College is een leven lang ontwikkelen een strategisch punt. Doraine Pulley is een voorbeeld van een collega die zich continu vernieuwt. Als alleenstaande moeder ontwikkelde ze zich tot docent Engels op Montessori College. “Ik was totaal verbaasd: was ik de enige sollicitant?”

“Ik was overblijfmoeder bij mijn kinderen op school. Vrijwilligerswerk. Daarnaast werkte ik in het weekend in de horeca. Een doordeweekse baan zat er niet in met 3 kleine kinderen. Op enig moment werd het overblijven geprofessionaliseerd. Ik werd overblijfcoördinator, een betaalde baan. Bij Summa heb ik daarvoor certificaten gehaald. Na een paar jaar begon het te kriebelen: wat kan ik nog meer? Ik besloot te solliciteren op een vacature voor onderwijsassistent op Montessori College. Zonder ervaring, zonder opleiding. Maar ik werd aangenomen. Ik was totaal verbaasd: was ik de enige sollicitant?”

Volhouden

“Het klikte met het team en de leerlingen. Ik merkte dat ik feeling had voor het omgaan met pubers. Peter Schoormans, directeur bij het Montessori College, wees me na een paar jaar op een vacature voor docent Engels. ‘Dat kan jij’, zei hij. Ja, dacht ik, dat kan ik. Ik spreek goed Engels; ik heb een Engelse vader. Ik kreeg de baan, onder voorwaarde dat ik de lerarenopleiding ging doen. Dat viel tegen: werken, moeder van 3 opgroeiende kinderen, een volledige hbo-studie. Ik heb meerdere keren gedacht: ik stop ermee. Maar ik heb volgehouden, ook omdat ik het vertrouwen gekregen had dat ik het kon. Ik heb 7 jaar over de opleiding gedaan, maar ik heb het gehaald.”

Studenten begeleiden

“Sinds een paar maanden begeleid ik ook studenten in het pilottraject VIA bij Summa College. Mbo-studenten die er in het eerste jaar achter komen dat ze een verkeerde keuze hebben gemaakt en nog moeten wachten tot hun nieuwe opleiding begint. Wij bereiden hen voor op die nieuwe studie. Met opdrachten, meeloopdagen, het vinden van een stageplaats, noem maar op. VIA gaat volgend jaar door, ik hoop dat ik kan blijven: de combinatie van docent en studentbegeleider vind ik top.”

Vertrouwen

“Ik ben trots hoe ik me ontwikkeld heb. Ik ben toch maar mooi juffrouw Doraine! Ik vind het ook fijn voor mijn kinderen dat ik het gedaan heb: als moeder ben je een voorbeeld voor hen. Ik laat zien dat als je iets wilt, je het ook kunt. Belangrijk is dat mensen vertrouwen in je hebben. En als je kleine kinderen hebt, is het fijn als er mensen om je heen zijn die je kunnen helpen met de opvang. Wat ik nog meer kan, ga ik in de toekomst ontdekken. Ik ben benieuwd wat op mijn pad komt!”

Het verhaal van Doraine Pulley
We horen graag van je

Debby van den Broek - Peter

Adviseur Maatwerk & Contract
Debby van den Broek - Peter - Summa & Bedrijf

Marieke Saris

Adviseur Maatwerk & Contract a.i.

Martijn van der Linden

Teamleider Maatwerk & Contract
Neem contact op met Martijn van der Linden

Deel deze pagina: