Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Padelleraar A - 'Je gaat op een andere manier naar padel kijken'
Padelleraar Roel gepassioneerd over de sport

‘Je gaat op een ander niveau naar padel kijken’

Gepassioneerde groep leert samen

Roel Rahangmetan (36 jaar), een gedreven padelfanaat uit Maastricht, combineert zijn passie voor sport met zijn rol als loopbaancoach bij het UWV. “Je gaat op een ander niveau naar padel kijken, waardoor je de sport en het spel beter begrijpt. Dat heb je nodig om successen te behalen als padelleraar.”

Mensen coachen en verder helpen, dat is wat Roel drijft. “Ik heb altijd al coachende rollen gehad op werkgebied en ben daarnaast een echte sportfanaat. Toen ik met padel in aanraking kwam, was het voor mij een natuurlijke stap om lessen te geven. Het is een groeiende sport en toen ik net begon, leerde ik veel van anderen. Ondertussen groeide ik door naar een hoger niveau en draag ik met plezier mijn kennis over aan anderen. Je voelt dat mensen beter willen worden en fanatiek zijn. Om verder te groeien in mijn rol als padelleraar, vind ik het belangrijk om mijn licentie te behalen. Daarom begon ik aan de cursus bij Summa & Bedrijf.”

Een nieuwe kijk op padel

Roel is enthousiast over de stappen die hij maakt. “Er komt veel theorie bij kijken, vooral zelfstudie want tijdens de lessen sta je grotendeels op de baan. Bij de theorie komt de opbouw van je lessen veel aan bod, hierdoor zitten mijn lessen beter in elkaar en bereid ik ze bewuster voor. Je gaat op een ander niveau naar padel kijken, waardoor je de sport en het spel beter begrijpt. Dat is nodig om successen te behalen als padelleraar. De theorie doe je vooral thuis, maar het staat wel centraal tijdens de lessen op de baan, dan pas je het toe in de praktijk.” Roel leert veel van de groep waarin hij zit. “We zijn allemaal gepassioneerd en leren echt samen. Je geeft elkaar les, feedback en dat neem ik weer mee in mijn werk als padelleraar.”

Professionalisering in de praktijk

De theorie sluit goed aan op de praktijk volgens Roel. “De opbouw van een les en een seizoensplan, het gebruik van hulpmiddelen tijdens de lessen en de manier van communiceren hebben mij geprofessionaliseerd als leraar. Het belangrijkste wat ik heb geleerd? Dat zijn de methodes om kennis over te dragen, dat komt ook veel aan bod in de lessen. Je leert hoe je lessen en opdrachten aansluit bij het niveau van iedere speler. Zo weet ik dat ik flexibeler mag zijn in mijn lessen en heb nu de handvatten en methodieken geleerd om dat te doen. Daarnaast leer je nog beter analyseren en herken ik nu ook tactische en technische aspecten van de sport.”

Van beginner tot expert

“Ik gaf al een tijdje les toen ik aan de cursus begon, en weet zeker dat starters nóg meer uit de cursus kunnen halen. De docenten zijn enthousiast en verwachten echt iets van je. Ze willen dat je alles uit de cursus haalt, motiveren je en verwachten een bepaald niveau. Je krijgt bepaalde structuren mee waardoor je niveau snel hoger wordt. Dankzij de cursus kun je grote stappen maken als padelleraar.”

Lees meer over de cursus Padelleraar A
Summa & Bedrijf - Padelleraar A - 'Je gaat op een andere manier naar padel kijken'

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden