Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

11 juni International Day of Play. Kom naar de Summa Speelbeleefmarkt - Summa & Bedrijf
11 juni is International Day of Play

Kom naar de Summa Speelbeleefmarkt!

Kom naar de speelbeleefmarkt

Eén op de drie kinderen heeft geen tijd om te spelen. Eén op de vijf kinderen heeft geen veilige speelplek (Verenigde Naties, 2023). Onderzoek van Kien in opdracht van Jantje Beton wijst tevens op enkele opvallende verschillen tussen binnen- en buitenspelen. Spelen draagt bij aan het welzijn, de sociale en fysieke ontwikkeling. Om het belang van spelen te benadrukken wees onlangs de Verenigde Naties 11 juni aan als jaarlijkse International Day of Play. Summa ondersteunt deze dag!

Kinderen willen buiten spelen

Onderzoek van Kien (2023) toont enkele opvallende verschillen tussen binnen- en buitenspelen. Zo speelt 25% van de kinderen die binnen spelen alleen, terwijl buiten maar liefst 62% met drie of meer kinderen samen speelt. Zes op de tien kinderen ontmoeten tijdens het buitenspelen andere kinderen die ze normaal gesproken niet zouden zien. Dit laat zien dat buitenspelen een belangrijke rol speelt in het sociale leven van kinderen. Meer dan de helft van de kinderen geeft aan vaker buiten te willen spelen. Dit percentage ligt nog hoger in stedelijke gebieden, waar 65% van de kinderen aangeeft meer buitenspeeltijd te willen. Los van buitenspelen, blijkt één op de drie kinderen geen tijd te hebben om te spelen (Verenigde Naties, 2023), geen tijd om met spelen de eigen nieuwsgierigheid te volgen, om te zoeken, te ontdekken, te proberen en te creëren.

Bij Summa geloven we in het recht van elk kind om te spelen en vrije tijd te hebben. Op 11 juni vieren wij daarom het belang van spelen voor de ontwikkeling van kinderen (én volwassenen). We benadrukken de doelstellingen van deze dag: plezier, inclusie en creativiteit.

Beleef onze speelbeleefmarkt!

We nodigen iedereen van harte uit om op dinsdag 11 juni tussen 12.00 en 15.00 uur naar onze ‘speelbeleefmarkt’ te komen bij Summa College, locatie Willem de Rijkelaan 3, Eindhoven. Tijdens de speelbeleefmarkt beleef je de kracht van spelen. Je kunt vrijblijvend deelnemen aan de activiteiten. Deelname aan de speelbeleefmarkt is kosteloos. Je bent na afloop echter vrij om via de inzamelpunten op de markt rechtstreeks een bijdrage te leveren aan UNICEF. UNICEF zet zich onder andere in om het recht van spelen wereldwijd te verbeteren. Deze steun wordt gewaardeerd.

Laten we samen bouwen aan een wereld waarin elk kind, en hiermee elke volwassene, de kans krijgt om te spelen en te groeien. Kom en beleef de magie van spelen met ons op 11 juni!

Sportinstructie en activiteiten voor kinderen van 4-12 jaar

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden