Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Sportinstructie en activiteiten voor kinderen van 4-12 jaar
Cassandra Blankers volgde de cursus VVE

'Ik heb geleerd dat je kinderen altijd en overal taal kunt leren.'

"Ik kon het geleerde direct in de praktijk brengen"

Cassandra Blankers koos na een carrière in de thuiszorg voor een baan als pedagogisch medewerker bij kinderdagopvang De Kleine Prins in Eindhoven. Tegelijkertijd begon ze de training Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE-training) bij Summa & Bedrijf. “Ik ben positief verrast.”

“Ik heb twintig jaar geleden de opleiding Sociaal pedagogisch werk gedaan, maar ben daarna in de thuiszorg gaan werken. Een tijdje terug begon het te kriebelen. Ik wilde graag het onderwijs in. Mijn kinderen hadden op de vrije school gezeten bij SPIL-centrum De Sterren, dat vond ik een fijne plek om te werken. Ik schreef een open sollicitatie en kon op het kinderdagverblijf beginnen, ook onderdeel van het SPIL-centrum. Mijn pedagogische kennis was niet meer actueel, dus wilde ik graag een VVE-training volgen. Bij Summa kon ik gelukkig direct instromen.”

Spelenderwijs taal stimuleren

“Ik ben positief verrast door de training. Doordat alles zo snel ging, heb ik me nauwelijks voor kunnen bereiden. Ik dacht dat het traject vooral een taalcursus was. Maar het is veel meer dan dat. Je leert hoe taalontwikkeling bij jonge kinderen werkt en vooral hoe je die spelenderwijs kunt stimuleren. Ik heb geleerd dat je kinderen eigenlijk altijd en overal taal kunt leren. Of het nou in de natuur is of tijdens het bakken van koekjes. Door vragen te stellen en steeds taal toe te voegen en te herhalen, leren de kinderen.”

Fijne manier van werken

“Tijdens de VVE-training bedacht ik activiteiten, besprak die met collega’s op het werk en ging ermee aan de slag. Elke activiteit is op video of met een verslag en foto’s vastgelegd. De docent en mijn leidinggevende gaven daar feedback op. Het is een fijne manier van werken. Het geleerde kun je zo direct in de praktijk brengen. Ik heb mijn branchecertificaat inmiddels binnen en kijk met veel plezier terug op het traject. De docent gaf fijn les, leuk is ook dat je met collega’s van verschillende scholen bij elkaar zit. Mij heeft het veel gebracht, ik beveel de training dan ook van harte aan.”

Summa & Bedrijf - Het verhaal van Cassandra Blankers - Cursus VVE
Meer weten?

Neem contact op met

Mark van der Voort

Opleidingsadviseur Onderwijs
Summa & Bedrijf - Mark van der Voort

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden