Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Ik kan de opleiding aanraden aan zij-instromers - Karin Broeders - Summa & Bedrijf
Karin Broeders, docent bij het Summa College

'Ik kan de opleiding aanraden.'

"Fijn dat je zelf casussen in kunt brengen."

Karin Broeders stond al een tijdje voor de klas toen ze de opleiding instructeur (v)mbo ging volgen. Ze leerde veel over werkvormen, over het puberbrein en over didactisch en pedagogisch handelen. “Ik kan studenten beter begeleiden.”

“Ik kom uit het bedrijfsleven, heb 28 jaar bij een verzekeringsmaatschappij gewerkt. Vooral als managementassistent. Een reorganisatie gaf me de kans om mijn droom te verwezenlijken, een kunstatelier voor kinderen. De beloning was groot: de glimlach van de kinderen. Helaas kon ik daarvan de kosten niet betalen. Daarom ben ik weer gaan solliciteren. Bij het Summa College kon ik in 2018 aan de slag als instructeur. Omdat ik geen bevoegdheid had om les te geven, wilde ik de lerarenopleiding gaan doen. Maar ik had één puntje te weinig om toegelaten te worden. Daarom heb ik me aangemeld voor de mbo-opleiding instructeur. Het bleek een schot in de roos.”

Intensief leerproces

“Het was een intensief leerproces. In het begin vond ik de opdrachten abstract en begreep ik niet goed wat docenten van me verwachtten. Ik had ook moeite om structuur aan te brengen. Dat komt mede door mijn achtergrond: ik heb de Academie voor Schone Kunsten in België gedaan, daar leer je juist om de structuur los te laten. Maar na enige tijd viel het kwartje, mede door de goede en geduldige begeleiding. Omdat ik veel te weten ben gekomen over het puberbrein, begrijp ik studenten beter. Daardoor weet ik hoe ik hen kan laten groeien en ben ik een gekwalificeerdere docent.”

Eigen casussen bespreken

“Naast theorie over het puberbrein heb ik ook over didactiek en pedagogiek en nieuwe werkvormen geleerd. Ook kan ik beter omgaan met lastige situaties of conflicten. Fijn is dat je zelf casussen kunt inbrengen. Die bespreek je met docenten en medestudenten. We hadden een leuke, divers samengestelde groep. Je leert daardoor ook veel van elkaar. En wat je leert, kun je direct in de praktijk brengen. Ik kan de opleiding aanraden aan iedereen die als zij-instromer in het onderwijs begint. Ik volg nu alsnog de lerarenopleiding, maar ben blij dat ik destijds een punt te weinig had. Zonder de opleiding instructeur (v)mbo had ik het zwaar gehad. Nu kan ik het allemaal goed volgen.”

Lees meer over de opleiding
Summa & Bedrijf - Pedagogisch Professional Coaching & Beleid

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden