Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Cor Haverkamp
Cor is accountmanager en docent voor de kwetsbare doelgroep van Taalkracht

'Iedere dag hetzelfde? Zo wil ik niet oud worden'

"In het bedrijfsleven miste ik dynamiek en menselijk contact."

Ken jij Cor Haverkamp (49 jaar) al? Een bevlogen collega met een hart van goud. Zijn tomeloze energie, passie voor ontwikkeling en warme persoonlijkheid maken hem een onmisbare schakel binnen Summa & Bedrijf. “Mensen kansrijker maken op de arbeidsmarkt en onze samenleving, daar krijg ik energie van.”

Het roer omgooien

Na het behalen van zijn diploma aan de HTS stapte Cor direct het bedrijfsleven in. “Tijdens mijn werk als consultant en projectleider ontdekte ik dat ik het trainen van mensen een heel leuk onderdeel van mijn werk vond. Daarom heb ik een post-hbo opleiding gevolgd, waar ik werd opgeleid tot trainer. Vervolgens gooide ik het roer om, stopte ik als consultant en begon ik bij een ROC als bedrijfstrainer. Samen met bedrijven uit verschillende sectoren heb ik mooie opleidingstrajecten opgezet en uitgevoerd. Hierna ging ik kort het bedrijfsleven in maar ik miste al snel de dynamiek, het contact met mensen en de afwisseling van het onderwijs.”

Een onverwachte kans

Cor maakte de overstap naar het Summa. “Ik wilde weer in mijn eigen vakgebied lesgeven en startte bij de ICT-opleiding als docent en stagebegeleider. Dat deed ik zeven jaar lang, tot ik vorig jaar de overstap maakte en accountmanager werd bij Taalkracht (onderdeel van Summa). Taalkracht is er voor iedereen die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden én voor de groeiende groep kenniswerkers en arbeidsmigranten in de Brainport-regio die Nederlands willen leren.”

Naast zijn werk als accountmanager staat Cor ook één dag in de week voor de klas. “Het volwassenonderwijs vind ik zo leuk dat ik nu iedere woensdag lesgeef aan een groep volwassenen. Ik vind het fijn om mijn kennis op deze manier bij te houden en vind persoonlijke ontwikkeling sowieso heel belangrijk. Onlangs volgde ik een cursus Engels (Speak in a Week) via Summa & Bedrijf en ik volg een cursus Spaans. Wie weet ga ik als ik oud en gepensioneerd ben wel lekker in Spanje wonen. Ik ben sowieso iemand die behoefte heeft aan dynamiek en afwisseling. Want iedere dag met dezelfde mensen, hetzelfde rondje lopen in de pauze; zo wil ik niet oud worden, haha!”

Persoonlijke motivatie

Cor geniet van de doelgroep die hij bij Taalkracht bedient. “We zijn er voor de kwetsbare doelgroep en ik vind het leuk om iets voor hen te betekenen. Het is bizar dat 2.5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen in Nederland. Dat staat gelijk aan 18 procent; ongeveer 1 op de 6 mensen dus. Het geeft mij veel voldoening om een steentje bij te dragen aan het kansrijker maken van deze doelgroep op de arbeidsmarkt en in de maatschappij.”

Ga naar de website van Taalkracht
Summa & Bedrijf - Cor Haverkamp

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden