Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Techniek & Technologie - Summa & Bedrijf

Uitdagingen voor ondernemers van de Kempen

Anders kijken naar medewerkers en sollicitanten.

Op uitnodiging van de gemeente Bergeijk en de plaatselijke ondernemersvereniging sprak Régine van Lieshout, directeur Leven Lang Ontwikkelen bij Summa College, voor ruim 200 ondernemers over het belang van blijvende ontwikkeling van mensen. Régine schetste de huidige situatie op de arbeidsmarkt in de Kempen en de uitdagingen die dat voor ondernemers met zich meebrengt.

Cv van de toekomst

Tekorten op de arbeidsmarkt, openstaande vacatures, maar ook: de mismatch op de arbeidsmarkt. Wat brengt het als je anders gaat kijken naar je medewerkers en sollicitanten? Wat als je je niet focust op wat ze in het verleden gedaan hebben, maar op hun cv van de toekomst? Als je kijkt naar de skills van mensen en hoe ze die verder kunnen ontwikkelen.

Brabant Leert en subsidieregelingen

Concrete tips had Régine ook. Over Brabant Leert, bijvoorbeeld, het platform waar vele Brabantse onderwijsinstellingen een breed aanbod aan scholing presenteren. Inwoners van Noord-Brabant en werkenden in onze provincie kunnen daar gratis of tegen een sterk gereduceerd tarief gebruik van maken. Of subsidieregelingen zoals SLIM, waarmee leren en ontwikkelen in het mkb gestimuleerd wordt. Dat dit veel kan opleveren voor een bedrijf, illustreerde het verhaal van Ad Keeris, directeur van Hapert Aanhangwagens, die met de SLIM-subsidie aan een bloeiende leercultuur in zijn bedrijf werkt.

Gemeente en ondernemers van Bergeijk: dank voor deze kans om het belang van blijvende ontwikkeling van mensen voor het voetlicht te brengen!

Het belang van Leven Lang Ontwikkelen in Bergeijk - Summa & Bedrijf

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden