Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Een diploma maakt in de keuken een groot verschil – Ahmad Mohammad - Summa & Bedrijf
Ahmad Mohammad volgt de opleiding Kok in 1 jaar

'Een diploma maakt in de keuken een groot verschil.'

“Ik wil een groot chef worden.”

Ahmad Mohammad vluchtte in 2012 naar Nederland. Hij ging aan de slag in een Aziatisch/Frans restaurant om geld te verdienen. Tot een vriendin van hem vertelde over de bbl-opleiding kok van Summa & Bedrijf. “Haar advies heeft mijn leven veranderd. Ik wil een groot chef worden.”

“Voordat ik naar Nederland kwam, had ik geen droom. Wat moest ik gaan doen met mijn leven? Uiteindelijk wilde ik programmeur worden, ik was goed met cijfers. Toen ik in Nederland kwam, had ik geld nodig, dus programmeur worden moest wachten. Om geld te verdienen ging ik in een restaurant in Eindhoven werken. Hier ontdekte ik mijn liefde voor de keuken. Toen een vriendin van mij over de opleiding tot zelfstandig werkend kok (niveau 2) vertelde, veranderde mijn leven.”

Diploma maakt verschil

“Ik leer nu alles over het bereiden van eten en de honderden kooktechnieken die hierbij horen. Allemaal in één jaar. Daarna ben ik officieel zelfstandig werkend kok, met diploma. Het is bizar hoe één jaar mijn leven kan veranderen. Als zelfstandig werkend kok kan ik na mijn opleiding makkelijk werk vinden, in Nederland zijn niet veel koks. Ik merk dat het verschil tussen kok zonder diploma en mét diploma groot is. Zeker als je niveau 3 of niveau 4 hebt, willen ze je overal hebben. Met het diploma van Summa & Bedrijf kan ik aantonen dat restaurants mij kunnen vertrouwen in de keuken.”

Toekomst als zelfstandig werkend kok

“Hoe mijn toekomst eruit ziet? Ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik ben nu bezig met niveau 2 maar wil hierna graag niveau 3 doen en misschien zelfs niveau 4. Met dat diploma kan ik namelijk makkelijker een goede positie krijgen in de keuken. Dankzij de opleiding ben ik nu tijdelijk souschef in het restaurant waar ik werk. Als ik niveau 3 haal mag ik de vaste souschef worden. Dat is de eerste stap naar mijn droom; groot chef worden.”

Lees meer over de opleiding
Een diploma maakt in de keuken een groot verschil – Ahmad Mohammad - Summa & Bedrijf

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden