Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Omgaan met diversiteit
“Diversiteit gaat over veel meer dan alleen verschillende culturen”

'Diversiteit leidt tot betere resultaten'

De kracht van diversiteit

Een belangrijk, actueel onderwerp: diversiteit. Maar hoe ga je hiermee om? En wat houdt het eigenlijk in? Maak kennis met Arjanne Herdingh (46 jaar). Zij volgde de cursus ‘Omgaan met diversiteit’ vanuit haar functie als Projectleider HR. “Diversiteit gaat over veel meer dan alleen verschillende culturen.”

“Diversiteit en inclusie hebben alles te maken met wat ik belangrijk vind. In mijn werk streef ik er altijd naar om het belang van de organisatie en het belang van medewerkers met elkaar in balans te brengen. Om dat te bereiken, zet ik mensen graag in hun kracht en wil ik ieders talent benutten. Ik was benieuwd hoe het Summa de cursus aanbood, deze bleek zeer inspirerend te zijn.”

Diepgaande dialogen

“De cursus is ontzettend waardevol, de docenten vulden elkaar mooi aan én we voerden waardevolle gesprekken met de groep. We kregen verschillende onderwerpen en stellingen voorgeschoteld en gingen hierover in gesprek. De diversiteit in de groep zorgde voor een mooie dynamiek. Naast afkomst, gaat diversiteit ook over leeftijd, opleidingsniveau, geslacht, neurotype enzovoorts. Summa heeft een mooie mix aan medewerkers en studenten en hierdoor veel waardevolle ervaringen om over te dragen. Je merkt dan ook dat de theorie écht uit de praktijk komt. Openstaan voor diversiteit en inclusie begint allemaal bij zelfreflectie. Pas als je jezelf kent, kun je openstaan voor anderen. Dat vind ik heel mooi.”

De kracht van verschillen

“Het meest verrassende aspect vond ik hoeveel je van elkaar kunt leren door open te staan voor andere meningen. Als je met respect in gesprek gaat, ook al denk je anders over bepaalde zaken, kun je toch begrip voor elkaar krijgen. We leerden daarin bepaalde vragen te stellen en goed naar elkaars perspectieven te luisteren aan de hand van theorie. De cursus heeft mijn kijk op diversiteit niet per se veranderd, maar het heeft me wel breder leren kijken naar verschillen. Vanuit HR-perspectief is het belangrijk om te zien dat diversiteit en inclusie gaan over alle mogelijke verschillen en talenten in een team. Door te zorgen voor een goede mix, kun je samen veel bereiken.”

Groei door diversiteit

“De cursus is daarom voor iedere organisatie en ieder team van grote waarde. Je leert over de verschillen in denken en zijn én gaat op zoek naar de overeenkomsten. Daar ontstaat de verbinding. Het is belangrijk om te beseffen dat niet iedereen het zelfde is en dat dat juist waardevol is voor een team. We moeten elkaars verschillen zien en accepteren, zodat iedereen zichzelf kan zijn. Dat leidt uiteindelijk tot een betere samenwerking, geweldige resultaten én een positieve sfeer op de werkvloer, waarin iedereen zich gezien voelt. Het is de diversiteit op de werkvloer die je bedrijf helpt groeien.”

Lees meer over de cursus Omgaan met diversiteit
Summa & Bedrijf - Diversiteit leidt tot betere resultaten Arjanne Herdingh

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden