Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Werken en Leren avond 16 mei 2024
Maria weet nu zeker dat ze verpleegkundige wil worden

Dit was de Werken en Leren avond

Supergoed geholpen

Summa organiseerde afgelopen donderdag, 16 mei, een Werken & Leren avond. Bezoekers waren zowel schoolverlaters die het behalen van hun mbo-diploma willen combineren met werk, als volwassenen die zich willen laten omscholen, bijscholen of bijvoorbeeld interesse hebben in zij-instroomtrajecten. Bezoekers namen een kijkje bij verschillende branches, lieten zich informeren over onze scholings- en opleidingsmogelijkheden en kregen onder meer hulp bij het maken van een volgende stap in hun werk of bij het vinden van een leerbedrijf.

Informeren en adviseren

Tijdens deze avond werden bezoekers geïnformeerd en geïnspireerd in onze scholingsmogelijkheden. Van zorg tot techniek en van horeca tot bouw; alle branches waren vertegenwoordigd tijdens dit event. Deelnemers grepen de kans om zich te laten adviseren over hun volgende stap. Verder groeien in je werk? Beter worden in je vak? Zij-instromen in een andere branche? Of als mbo-student werken en leren combineren?

Maria reageert enthousiast. Ze woont een paar jaar in Nederland en wil een carrièreswitch richting Zorg & Welzijn maken. “Ik ben echt supergoed geholpen. Ook kreeg ik een kopie van het rooster mee, zodat ik weet wat mij te wachten staat. Na deze avond weet ik zeker dat ik mij voor de bbl-opleiding Verpleegkundige ga inschrijven.” Haar vriendin Amira is ook blij dat ze naar de Werken & Leren avond is gekomen, maar ze twijfelt of de bbl-opleiding Administration & finance bij haar past. “Ik heb goede informatie gekregen. Maar ik wil mezelf toch eerst aanmelden voor een meeloopdag om het zeker te weten.”

Voor student Josie was het niet haar eerste bezoek aan Summa. Eerder dit jaar ging ze naar de open dag en ze wilde na een gesprek met haar mentor nog een keer terugkomen om te kijken wat haar mogelijkheden zijn. “Op dit moment zit ik in mijn huidige klas niet helemaal op mijn plek. Vanavond ben ik goed geholpen om te kijken of een bbl-opleiding beter bij mij past. Iets binnen interieuradvies lijkt mij leuk. Maar ik ben nog zoekende wat haalbaar is.”

We kijken terug op een geslaagde avond en willen alle aanwezigen bedanken voor hun komst. Wil jij ook meer weten over de mogelijkheden om je te laten om- of bijscholen? Bekijk onze opleidingen of neem contact met ons op.

Bekijk al onze opleidingen
Summa & Bedrijf - Dit was de Werken en Leren avond

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden