Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit
Marc Baars van Engie geeft gastlessen bij Summa

“Deze opleiding is ontwikkeld door het bedrijfsleven."

Van adviseur tot engineer: in zijn ruim 20-jarige loopbaan heeft Marc Baars, werkzaam bij ENGIE services, veel kennis opgedaan in de elektrotechniek. Zijn kennis en ervaringen brengt hij sinds ruim een jaar over op de studenten van de post-mbo opleiding MIT-E.

Marc: “De techniek gaat zo ontzettend snel. Kennis van nu is over twee, drie jaar al weer verouderd. Aan mij de taak om de student de basis en de laatste ontwikkelingen bij te brengen. Dat doe ik op het gebied van datacommunicatie, het vak dat ik geef op de MIT-E opleiding. De opleiding draait om de gebouwgebonden kant van de ICT. De componenten die je kan beetpakken. Eigenlijk alles met een snoertje waar informatie overheen loopt. Dit vormt de passieve en de actieve communicatie-infrastructuur in gebouwen. In mijn lessen leren studenten hoe de communicatie tussen deze systemen in elkaar zit en waar deze samenkomen. Ze leren hoe ze van een klantvraag naar een technische installatie komen en met welke aspecten ze dan allemaal rekening moeten houden.”

Theorie & praktijk

“Deze opleiding is ontwikkeld door het bedrijfsleven. Hierdoor sluit de opleiding perfect aan op het werkveld. Studenten krijgen niet alleen theorie, maar moeten hun geleerde kennis ook onder begeleiding toepassen in een praktijkopdracht. Hiervoor moet een stukje maatwerk geleverd worden, omdat de functionaliteit en inrichting van elk gebouw(complex) anders is. Waar in je beroepsopleiding de basisonderdelen zijn behandeld, leer je op deze opleiding de uitwerking en praktische toepassing.”

Voorbereid op de toekomst

“De elektrotechniek is een ontzettend interessant vakgebied. De verduurzaming van gebouwen is aan de orde van de dag en digitalisering is daarbij een essentieel onderdeel.  In de branche staat ons nog veel te wachten. Daarom moet je bij alles wat je doet nadenken over de toekomst. De fysieke communicatie-infrastructuur in een gebouw moet voorbereid zijn op meerdere generaties apparatuur. Ook dat breng ik mijn studenten bij.”

Van waarde blijven

“Wat deze opleiding de student in het werkveld brengt is ten eerste een stukje bewustwording. Je moet blijven leren, want de techniek staat niet stil. Stilstaan of nietsdoen is achteruitgang. Door te ontwikkelen en mee te gaan, blijf je van waarde voor de klant en je werkgever. Daarnaast kan de student na de opleiding een technische vraag van een klant omzetten in een complete installatie voor het desbetreffende gebouw. Hij of zij is na deze opleiding een volwaardige gesprekspartner.”

Lees meer over de opleiding
Marc Baars, gastdocent Summa College
Meer weten?

Neem contact op met

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden