Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf - Karin Broeders - Autismebelevingscircuit heeft me de ogen geopend,.
Karin Broeders, docent bij het Summa College

"Chaos! Zoveel prikkels, dat is frustrerend."

"Het autisme­belevings­circuit heeft me de ogen geopend"

Het autismebelevingscircuit is een eyeopener, zegt docent Karin Broeders. “Door het circuit kan ik me veel beter verplaatsen in studenten met een autismespectrumstoornis.”

“We hebben regelmatig een of meerdere studenten in de klas met een autismespectrumstoornis (ASS). Om hen beter te begrijpen, hebben we met het team het autismebelevingscircuit in huis gehaald. De opdrachten laten je zien hoe het in het hoofd van iemand met ASS werkt. Dat is een hele beleving. Het heeft me de ogen geopend.”

Chaos

“Een van de oefeningen was bijvoorbeeld: houd je evenwicht op een wankel element, terwijl je een spelletje doet waarbij je een balletje door een doolhof naar een gaatje leidt. Ondertussen praat iemand tegen je aan en hoor je op een koptelefoon een verhaaltje over een konijn. Chaos! Je krijgt zoveel prikkels, dat is gewoon frustrerend. Zo kan een student met ASS een klas dus ervaren. Ik kan me nu beter in zijn situatie verplaatsen en er daardoor beter rekening mee houden, bijvoorbeeld door voor een rustige en veilige omgeving te zorgen.”

Lees meer over de opleiding
Sportinstructie en activiteiten voor kinderen van 4-12 jaar

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden