Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Als pedicure doe je heel dankbaar werk - Sonja Olde Daalhuis - Summa & Bedrijf
Sonja Olde Daalhuis volgt de opleiding pedicure

'De docenten zijn kanjers in hun vak.'

“Ik had niet verwacht dat de leerstof zo diep zou gaan.”

Sonja volgt de branche-opleiding pedicure bij Summa & Bedrijf. Hierna leert ze door voor medisch pedicure. “Het is pittig, maar ik wil graag echt iets betekenen voor mensen.”

27 jaar lang werkte Sonja bij een bedrijf, de laatste jaren als technisch-administratief medewerker. Toen het bedrijf naar het buitenland verhuisde, stond ze op straat. “Ik wilde geen computerwerk meer doen. Ik koos voor een baan en opleiding in de gehandicaptenzorg. Maar ik werk daar 20 uur in de week, terwijl ik altijd 40 uur gewerkt heb. Ik zocht dan ook nog ander werk. Werk dat ik flexibel kan indelen, omdat ik in de zorg veel wisselende diensten heb.”

Opleiding pedicure

Met cliënten van de zorginstelling ging ze een paar keer naar de pedicure. “Zij hielp de cliënten echt van pijnlijke voeten af. Heel dankbaar werk. Dat leek me echt iets voor mij.” Ze schreef zich in voor de opleiding pedicure bij Summa & Bedrijf. In 2 jaar tijd kun je hier afstuderen als medisch pedicure. Sonja: “We hebben een dag in de week les. Een halve dag theorie en een halve dag praktijk. Je werkt dan met echte cliënten, meteen vanaf het begin. Ik had graag eerst een of twee oefenlessen vooraf gehad, waarin je bijvoorbeeld onder begeleiding op elkaar oefent. Je staat dan zekerder aan de start. We hebben het hierover gehad met de docenten. Ze nemen dat mee naar het nieuwe jaar.”

Kanjers

Sonja is blij met de docenten. “Het zijn kanjers in hun vak, ze weten heel veel. Bovendien zijn ze er voor je, je kunt altijd bij hen terecht met vragen. Ook fijn is dat ze met veel oefenmateriaal, voorbeelden en filmpjes werken. Dat helpt om het vak goed onder de knie te krijgen.” Ze vindt de opleiding pedicure pittig. “Ik had niet verwacht dat de leerstof zo diep zou gaan. Maar ik houd van uitdagingen. En het is een heel leuk beroep, dus ik ben goed gemotiveerd. Ik heb de juiste keuze gemaakt.”

Lees meer over de opleiding
Als pedicure doe je heel dankbaar werk - Sonja Olde Daalhuis - Summa & Bedrijf
Meer weten?

Neem contact op met

Rianne Donkers

Deel deze pagina:

x

Meld je aan voor de Summa & Bedrijf nieuwsbrief

Aanmelden