Naar summacollege.nl?

deze website is gericht op werknemers en werkgevers.
Ben je scholier of student (vo/mbo/hbo), ga dan naar summacollege.nl

Summa & Bedrijf

Vijf miljoen subsidie voor (deels gratis opleidingen van) Brabant Leert

De coronacrisis zorgt voor flinke veranderingen op de arbeidsmarkt. Medewerkers dienen daarom stil te staan bij hun eigen ontwikkeling en werkgevers kunnen profiteren van de ontwikkeling van hun personeel. Om dit te ondersteunen heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een subsidie van 5 miljoen euro toegekend aan Brabant Leert.

Met behulp van deze subsidie kan Brabant Leert zo’n 7000 mensen ondersteunen bij het behouden van hun baan of het vinden van nieuw werk. Het project helpt werkende Brabanders die hun baan dreigen te verliezen of zich willen omscholen met informatie, een groot aanbod van online scholing en persoonlijk advies en begeleiding. Een deel van de werkzaamheden worden uitgevoerd door Summa & Bedrijf.

Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen (Economie, Kennis en Talentontwikkeling): “De coronacrisis is een versneller geweest voor een aantal ontwikkelingen in onze arbeidsmarkt. Daarom hebben we samen met de partners al in het begin van de coronacrisis Brabant Leert opgestart. Ik ben blij dat we met deze bijdrage onze inzet kunnen vergroten en nog meer Brabanders kunnen helpen met het ontdekken van hun talent en het vinden of behouden van een goede baan.”

Impact crisis verkleinen

De steun van het ministerie komt uit de subsidieregeling “NL leert door met de inzet van sectoraal maatwerk”. Die is bedoeld om de negatieve impact van de crisis op de arbeidsmarkt te verkleinen. De arbeidsmarkt verandert. Door de subsidie aan Brabant Leert kunnen werknemers zich ontwikkelen, zodat zij hun baan kunnen behouden of makkelijker nieuw werk kunnen vinden.

Over Brabant Leert

Brabant Leert is het digitale scholings- en informatieplatform voor om- en bijscholing in Brabant. Het platform geeft direct en onbeperkt toegang tot cursussen, trainingen en opleidingen voor alle inwoners van de provincie Noord-Brabant, tijdens de coronacrisis en daarna.

Brabant Leert is een initiatief van onder meer de provincie Noord-Brabant, de Brabantse ROC’s, VNO-NCW Brabant Zeeland, FNV, CNV, Edubookers, Brainport Eindhoven, Regio Helmond/de Peel, Skillstown en Fontys.

 

Deel deze pagina: